< Terug naar overzicht

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters geen voorstander van anoniem solliciteren

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) is niet gewonnen voor het plan van zijn federaal collega Monica De Coninck (SP.A) om anoniem solliciteren aan te moedigen in de privésector.

Federaal minister van Werk Monica De Coninck wil kansengroepen meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt bieden door hen anoniem te laten solliciteren. Vooral mensen van allochtone afkomst stoten immers nog vaak op een muur van onwil bij werkgevers op basis van hun naam.

Het gaat om een federale bevoegdheid, maar de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) valt onder de autoriteit van Vlaams minister voor Werk Philippe Muyters en die toonde zich donderdag niet mals voor het plan. “Het werkt niet, dat blijkt uit internationaal onderzoek. Gaan we in een anoniem cv enkel de naam weglaten of ook andere gegevens, want geslacht, leeftijd en opleidingsinstelling kunnen eveneens een invloed hebben? Indien een personeelsdienst geen van deze gegevens krijgt, blijft er nog weinig over om een eerste selectie te maken.”

Wie zich inschrijft als werkzoekende bij de VDAB, krijgt nu al de kans om bepaalde informatie weg te laten. “Slechts 2 procent van de werkzoekenden maakt daarvan gebruik”, aldus de minister, die meer heil verwacht van het Actieplan Bestrijding Arbeidsgerelateerde Discriminatie (ABAD).

Bron: De Standaard/De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen