< Terug naar overzicht

Vieze werkplekken tasten productiviteit aan

39 procent van de werknemers geeft aan dat de hygiëne op de werkvloer aanzienlijk tekortschiet doordat er bijvoorbeeld te weinig wordt schoongemaakt. En dat heeft zo zijn gevolgen voor de productiviteit.

De grootste ergernis op de werkvloer is het aantreffen van een vies toilet (44 procent) en het werken aan een smerig bureau, toetsenbord of telefoon (39 procent). Eén op de vijf werknemers geeft aan dat er zelfs maar één keer per week op de werkvloer wordt schoongemaakt. Dat blijkt uit een bevraging van de Nederlandse Nationale Vacaturebank.

Slechte hygiëne beperkt zich niet tot geërgerde werknemers, het komt ook hun productiviteit niet ten goede. Toch wordt er maar bij 40 procent van de werknemers dagelijks schoongemaakt. De studie adviseert werkgevers dan ook om voldoende aandacht te besteden aan hygiëne en werknemers er zelf ook op te attenderen hun werkplek schoon te houden. Voor henzelf, maar zeker ook voor de collega's.

Een goede hygiëne op de werkvloer wordt duidelijk hoog in het vaandel gedragen, maar ook de persoonlijke hygiëne van werknemers kan een groot irritatiepunt zijn. Zo leveren een slechte adem, zweet of een rooklucht de grootste irritaties op. Daarna volgen het niet wassen van de handen na een toiletbezoek en het niezen of hoesten zonder de hand voor de mond te houden.

Bron: P&O Actueel (penoactueel.nl)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen