< Terug naar overzicht

Vierdaagse werkweek met behoud van fulltime salaris: weer een experiment

De IT-werkgever Infolearn is naar eigen zeggen een van de eerste organisaties in de Benelux die ‘het nieuwe werken’ praktisch vormgeeft op basis van (internationaal) onderzoek, feedback van medewerkers en lessen op basis van werken tijdens de pandemie. Het nieuwe HR-concept, dat vanaf september 2021 effectief is, omvat drie belangrijke componenten: hybride werken op kantoor, thuis en bij de klant, een persoonlijk mobiliteitsbudget voor alle medewerkers en een vierdaagse werkweek met behoud van fulltime salaris.

De 40 medewerkers van de Nijmeegse softwareleverancier hebben vanaf nu recht op het volgende.

1. Vierdaagse werkweek
Medewerkers die fulltime werkten, behouden hun salaris en met de medewerkers die al vier dagen per week werkten is een nieuwe persoonlijke overeenkomst gesloten.

2. Hybride werken
De afgelopen periode heeft uitgewezen dat hybride werken de weg vooruit is. Het is niet altijd nodig om op locatie af te spreken en vaak is thuiswerken effectiever en handiger dan reizen naar kantoor.

3. Mobiliteitsregeling
Iedere medewerker heeft unieke mobiliteitsbehoeften en kan daar, als hij of zij daar recht op heeft op basis van woon-werkafstand en functie, met een reiskostenvergoeding of persoonlijk budget invulling aan geven. Te denken valt aan private lease, (deel)auto, openbaar vervoer of (elektrische) fiets. Hiermee heeft iedereen de vrijheid om het eigen vervoer op maat te regelen.

De grootste stap is de vierdaagse werkweek. Bijna de helft van de Infolearn-medewerkers werkt nu nog fulltime. Naast meer werkgeluk, minder verzuim, meer flexibiliteit en het aantrekken van nieuw talent, verwacht het bedrijf op basis van (internationaal) onderzoek, dat medewerkers in vier dagen ook efficiënter en effectiever zullen werken. Het zal medewerkers helpen en coachen in de stap van vijf naar vier dagen. Zo is er een flink aantal klantafspraken dat online efficiënter kan verlopen en af en toe vanuit huis werken blijkt voor meer concentratie en daarmee meer effectiviteit te zorgen. Daarnaast is het al gestart met de werving en onboarding van nieuwe collega’s om de uren die wegvallen deels op te vangen. Op die manier wordt de organisatie ook flexibeler.

Uitkijken wat dat oplevert over een jaartje.

Bron: hrpraktijk.nl

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen