< Terug naar overzicht

Vier op tien willen in de zorg werken (maar dat was voor corona)

De zorg is de op twee na meest aantrekkelijke sector om te werken. De ziekenhuizen en zorginstellingen moeten alleen de farmaceutische sector en mediabedrijven laten voorgaan.

Gemiddeld wil 39,5 procent van de respondenten graag tot heel graag werken in de zorgsector. Zo komt de zorg op hetzelfde niveau als de farma (40,6 procent), de media (39,6 procent, luchtvaart (39,4 procent) en hightech (38,4 procent) vervolledigen de top vijf. Dit leert ons het jaarlijks onderzoek van Randstad Research naar de aantrekkelijkheid van de grootste Belgische werkgevers. Het onderzoek werd uitgevoerd voor de uitbraak van de coronacrisis.

Opvallend is dat de zorg goed scoort bij elke subgroep: zowel Nederlands- als Franstaligen, midden- als hooggeschoolden en jong en oud. Alleen mannen vinden de sector een stuk minder aantrekkelijk. Waar de zorg bij vrouwen als meest aantrekkelijke van 23 sectoren uit de bus komt, is dat bij mannen pas als vijftiende.

Qua werkzekerheid en maatschappelijke betrokkenheid scoort de zorgsector hoger dan alle privésectoren. Op het vlak van werksfeer haalt de sector de zilveren medaille. Dat is verrassend na recente studies over de toegenomen werkstress door moeilijk in te vullen vacatures. Ook qua reputatie en jobinhoud doet de zorg het uitstekend. De zwakke plekken zijn het financiële en de balans privé-werk.

Het Employer Brand onderzoek van Randstad vond plaats in januari 2020, dus voor de uitbraak van het coronavirus. De gevolgen van de coronacrisis op de employer brand van de sector in 2020 zijn dus nog niet in te schatten. Daarvoor is het wachten op het onderzoek van 2021. In totaal namen 12.000 respondenten deel aan het onderzoek.

Bron: Randstad

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen