< Terug naar overzicht

Vier op de tien jonge werknemers overwegen van job te veranderen

Meer dan een op de vier werknemers overweegt om in de loop van de komende zes maanden van job te veranderen. Het zijn vooral jonge werknemers die uitkijken naar een andere werkgever. De kans dat jonge werknemers binnenkort van job veranderen, is bijna dubbel zo groot.

Meer dan een kwart (26 procent) van de Belgische werknemers staat open voor het idee om van job te veranderen. Zo blijkt uit een bevraging van Partena Professional. Opvallend daarbij is dat vooral jongere werknemers overwegen om van job te veranderen. Zo overweegt 42 procent van de 18 tot 24-jarigen en 44 procent van de 25 tot 34-jarigen een andere werkgever te zoeken. Ook willen vooral arbeiders (34 procent) van job veranderen. Bij bedienden is dit 23 procent.

Brusselse jobhoppers
Het aantal potentiële jobhoppers verschilt naargelang het gewest. Meer dan de helft (51 procent) van de Brusselse werknemers denkt aan een job switch. In Wallonië is dat 28 procent en in Vlaanderen 21 procent.
Welke stap men overweegt? Uit deze enquête blijkt dat 9 procent van werk zou willen veranderen om in een vergelijkbare functie bij een andere werkgever in dezelfde sector aan de slag te gaan. 4 procent zou van functie willen veranderen, maar nog steeds binnen dezelfde sector, maar bij een andere werkgever. 6 procent zou in een volledig andere sector willen terechtkomen. 5 procent zou een andere functie willen, maar bij dezelfde werkgever.
Slechts 2 procent van de werknemers wil als zelfstandige starten, maar dit percentage stijgt naar 3 procent bij de werknemers tussen 18 en 34 jaar.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen