< Terug naar overzicht

Vier alternatieven voor jobkorting

De Vlaamse regering keurde vier alternatieven goed voor de jobkorting die eind 2010 werd afgeschaft. Deze maatregelen moeten de drempel naar werk voor kansengroepen verlagen. Daarnaast wordt er ingezet op intensieve begeleiding, coaching en opleiding van de meest kwetsbare werkzoekenden naar werk. De maatregelen gaan begin 2012 in.

Voor 400 personen in arbeidszorg zal via bijkomende activeringsbegeleiding versterkt ingezet worden op een hogere doorstroom naar betaalde arbeid. De armoedetrajecten worden uitgebreid met minstens 500 nieuwe trajecten in 2012 en 750 in 2013. Door werkzoekenden in armoede te begeleiden met tegelijk aandacht voor werk en welzijn wordt gestreefd naar een duurzame activering.

Het aantal Individuele Beroepsopleidingen in de Ondernemingen (IBO) wordt gevoelig opgetrokken. In 2011 lag de doelstelling nog op 12.000 vacature-invullingen, maar voor 2014 wordt de lat via een groeipad op 17.000 gelegd. Met de 5000 bijkomende opleidingen wil de Vlaamse regering vooral kansengroepen opleiden.

Voor langdurig werkzoekenden met een gecombineerde problematiek is de curatieve Individuele Beroepsopleiding (C-IBO) ontwikkeld. Hierbij krijgt de werkzoekende een begeleiding tijdens de sollicitatie, met de mogelijkheid van een voorafgaande stage en een intensieve begeleiding. Tijdens de eerste maanden van de C-IBO is de werkgever bovendien geen productiviteitspremie verschuldigd. In 2012 worden 300 curatieve IBO’s opgestart. Dat aantal stijgt in 2013 tot minimum 400 en in 2014 gaat het om minimaal 500 curatieve IBO’s.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen