< Terug naar overzicht

Videovergadering? Zwaai handje naar het scherm!

Een leuk experiment bij University College London, wereldtop op het vlak van wetenschappelijk onderzoek, wijst uit dat we bij videovergaderingen best zoveel mogelijk onze handen gebruiken. Weliswaar niet om te typen, te klikken, te scrollen of onze rug te krabben. Hoezo?

Handsignalen kunnen de ervaring bij videovergaderingen verbeteren en teams dichter bij elkaar brengen. Dat is geen zotternij, het University College Londen (overheidsuniversiteit sinds 1826, beste in de recentste UK ranking voor onderzoek en achtste wereldwijd, dus beter dan OxCam) onderzocht het.

De helft van 100 studenten werd getraind in het gebruik van handsignalen in zoomseminaries, zoals wuiven voor ze begonnen te spreken of een hand opsteken om empathie te tonen. De deelnemers evalueerden achteraf hun ervaring via een vragenlijst. Studenten die handsignalen gebruikten, scoorden significant hoger voor groepsbetrokkenheid, persoonlijke ervaring en leerresultaten. Zij rapporteerden ook betere interactie met hun gelijken. Ongeveer een op vijf voelde de groep beter aan en vond het gemakkelijker ideeƫn uit te wisselen.

We kennen ondertussen allen de nadelen van videovergaderingen. Nu weten we ook wat we moeten doen om het leed te verzachten.

Bron: London University College.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen