< Terug naar overzicht

Vicepremier Steven Vanackere pleit voor verhoging pensioenleeftijd

Vicepremier en minister van Financiën Steven Vanackere pleit voor een nieuwe verhoging van de wettelijke pensioenleeftijd, bij voorkeur nog deze legislatuur. Hoewel de huidige regering de loopbanen al wat langer maakte, dringen zich extra hervormingen op, volgens de minister.

“We moeten de loopbanen nog verlengen”, zei vicepremier en minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) in een interview in Le Soir. “De Belg leeft 15 jaar langer en zijn carrière is nauwelijks gewijzigd”, verduidelijkt Vanackere, Hij wijst er ook op dat Belgen gemiddeld vier jaar minder lang werken dan het Europese gemiddelde.

Vanackere dringt aan om er nog deze legislatuur werk te maken van een verhoging van de pensioenleeftijd. In elk geval moeten de loopbanen elke dertig maanden met twee jaar verlengd worden.

PS-voorzitter Paul Magnette nam meteen afstand van de voorstellen van Vanackere. “De hogere levensverwachting is een echte uitdaging die echte oplossingen vereist”, reageerde Magnette op Twitter. “Laat ons niet vervallen in de oude recepten, die onjuist en ondoeltreffend zouden zijn.”

Bron: Le Soir/De Morgen/De Standaard/De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen