< Terug naar overzicht

Vestigingsreglementering blijft gehandhaafd

Reeds een aantal weken is er heel wat te doen omtrent de mogelijke aanpassing van de vestigingsvoorwaarden voor gereglementeerde beroepen: zowel wat betreft de basiskennis bedrijfsbeheer, als de te bewijzen beroepskennis.

Op aandringen van Europa wordt de Belgische overheid verplicht om de vestigingsreglementering aan te passen. Door de zesde staatshervorming is deze materie echter overgedragen naar de regio’s en zijn dus Vlaanderen, Brussel en Wallonië verantwoordelijk voor deze regelgeving.

In een gezamenlijk overleg hebben de drie regio’s beslist dat tot nader bericht de regelgeving onverkort door de erkende ondernemingsloketten toegepast moet worden. Het op eigen initiatief versoepelen of zelfs niet toepassen van deze regelgeving kan voor de ondernemer verstrekkende gevolgen hebben indien de respectieve inspectiediensten, al dan niet op basis van een klacht, deze inbreuk vaststellen.

Om die reden zal elke medewerker van een erkend ondernemingsloket de bestaande vestigingsreglementering, zonder mogelijkheid om hiervan af te wijken, blijven toepassen.

Zodra één of meerdere regio’s de vestigingswetgeving vanaf een bepaald tijdstip aanpassen, zal voor elke ondernemer in die regio de nieuwe wetgeving van toepassing zijn.

Bron: Securex (securex.eu)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen