< Terug naar overzicht

Verzekeraars weigeren steeds vaker arbeidsongeval te erkennen

Het aantal arbeidsongevallen daalt al jaren, maar het aantal ernstige arbeidsongevallen blijft stijgen. Verzekeringsmaatschappijen weigeren steeds vaker arbeidsongevallen te erkennen.

Dat zegt de christelijke vakbond ACV naar aanleiding van de Internationale Dag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk volgende zondag.

Hoewel het aantal arbeidsongevallen daalt, stijgt het aantal ernstige arbeidsongevallen volgens het ACV. In 2011 waren er 167 dodelijke arbeidsongevallen waarvan er 94 op het werk zelf gebeurden. Iedere dag werden 85 werknemers blijvend gehandicapt.

Nog volgens het ACV verkleint de kans op een arbeidsongeval ook niet, omdat er te weinig controles zijn door een gebrek aan controleurs. Hoewel in bijna de helft van de 26.000 controles een overtreding werd vastgesteld, heeft dit tot slechts 167 vervolgingen geleid.

Ook de verzekeringsmaatschappijen krijgen er er van langs. Die weigeren al 10,6 procent van de arbeidsongevallen te erkennen. In één op de drie gevallen doen ze dat onterecht.

Het Fonds voor Arbeidsongevallen is het daar niet mee eens. “Binnenkort gaan we de cijfers op een andere manier interpreteren. Wij gaan ervan uit dat zowel de lichte als de ernstige arbeidsongevallen in dalende lijn gaan”, luidt het bij het Fonds.

Bron: De Tijd/De Redactie

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen