< Terug naar overzicht

Verveling en stress op de werkvloer leiden tot slechte eetgewoontes

Koekjes, chocolade of chips blijven de favoriete snack van medewerkers. Gezonde alternatieven zoals vers fruit of magere yoghurt blijven meestal in de koelkast steken. Verveling en stress op het werk doen werknemers naar suiker grijpen.

Dat blijkt uit een enquête van Fage, een internationaal zuivelbedrijf. Meer dan een kwart (27%) van de dieetvoornemens sneuvelen door slechte eetgewoontes op de werkvloer. Op de werkvloer gaat de voorkeur uit naar koekjes en gebakjes (37%), chocolade (32%) en chips (30%). Slechts een minderheid kiest voor vers fruit (23%) of magere yoghurt (6%).

Bijna een derde (31%) snoept aan zijn bureau. Al geeft een kleine minderheid (8%) toe dat ze stiekem snoepen, zelfs in het toilet.

Gevraagd naar de reden waarom het moeilijk is om gezonde eetgewoontes vol te houden tijdens de werkuren, zegt 41% dit te doen uit verveling. 31% geeft toe niet te kunnen weerstaan aan al het lekkers en een kwart (26%) hoopt dat al het suiker voor een energieboost zorgt. Eén op de vijf snoept als een reactie op stress.

Uit de enquête blijkt ook dat marketingprofessionals, gezondheidsmedewerkers (!) en boekhouders de grootste snoepers zijn. Advocaten en juristen snoepen dan weer het minst.

Bron: HR Review

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen