< Terug naar overzicht

Vertrouwen van CEO’s in groei neemt af

Slechts 36 procent van de CEO’s wereldwijd heeft ‘veel vertrouwen’ in de groeiperspectieven van de eigen onderneming voor de komende 12 maanden. Dat is minder dan de 40 procent CEO’s die in 2012 veel vertrouwen hadden in de korte-termijngroei, maar nog altijd meer dan de dieptepunten in de voorgaande jaren.

Dat blijkt uit PwC’s 16de ‘Annual Global CEO Survey’, waarvan de resultaten bekendgemaakt worden op de eerste dag van de jaarlijkse bijeenkomst van het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos.

Van de wereldeconomie in het algemeen verwacht 28 procent van de CEO’s dat ze in 2013 verder achteruit zal gaan.

Vergeleken met hun internationale collega’s zijn de Belgische CEO’s pessimistischer: 41 procent verwacht dat de wereldeconomie achteruit zal gaan. Hoewel de Belgische CEO’s nog altijd sombere verwachtingen hebben, is er verbetering merkbaar tegenover vorig jaar: toen voorspelde 62 procent van de bevraagde Belgische bedrijfsleiders een verslechtering van de wereldeconomie voor 2012.

76 procent van de Belgische CEO’s heeft er enig of veel vertrouwen in de inkomsten in de volgende twaalf maanden te kunnen optrekken. Dit is meer dan in Frankrijk (66 procent), maar minder dan in Duitsland (81 procent) en wereldwijd (ook 81 procent).

Dit patroon wordt eveneens waargenomen bij de Belgische topkaderleden: 84 procent heeft enig of veel vertrouwen om hun omzet in de komende drie jaar te kunnen verbeteren, tegenover 77 procent in Frankrijk, 89 procent in Duitsland en 90 procent wereldwijd. De Belgische respondenten zijn dus duidelijk een beetje optimistischer gestemd wat de langere termijn betreft.

Het vertrouwen voor de langere termijn is het zwakst in Europa: slechts 34 procent van de CEO’s heeft er veel vertrouwen in dat de eigen onderneming tussen nu en drie jaar meer inkomsten zal binnenhalen; op wereldvlak ligt dat aantal op 46 procent.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen