< Terug naar overzicht

Vertrouwen leidt tot betere bedrijfsresultaten

Vertrouwen tussen medewerkers en tussen medewerkers en de organisatie heeft een grote invloed op de prestaties van organisaties.

Dat blijkt uit onderzoek van het Human Capital Institute bij 400 managers van 300 organisaties. Succesvolle organisaties hebben twee zaken gemeenschappelijk: een hoog niveau van vertrouwen en een hoog niveau van betrokkenheid.

In het onderzoek werd organisatievertrouwen gedefinieerd als ‘de mate waarin medewerkers anderen binnen hun organisatie vertrouwen op basis van consistentie, voorspelbaarheid en de kwaliteit van het werk en acties’. Het niveau van vertrouwen in de onderzochte organisaties is gemeten op basis van hoe de medewerkers hun werkgever beoordelen op een gedeeld gevoel van betrokkenheid en verantwoordelijkheid en in hoeverre medewerkers zich vrij en veilig voelen om meningen en ideeën te uiten.

Vertrouwen


Bij goed presterende organisaties bleek dat het 30 procent meer waarschijnlijk is dat medewerkers vertrouwen hebben in het management en voelt 69 procent zich veilig om een eigen mening te geven of ideeën te spuien. 61 procent van de medewerkers voelt zich bovendien gewaardeerd.

Bij slecht presterende organisaties rapporteert 41 procent van de medewerkers dat zij taken toegewezen krijgt die zij niet kan volbrengen. Minder dan een derde (31 procent) van de medewerkers vindt het management capabel.

Betrokkenheid


Uit het onderzoek blijkt dat vertrouwen van medewerkers direct gerelateerd is aan het vermogen van organisaties om op effectieve wijze relaties op te bouwen en te onderhouden. Dit is belangrijk voor het bevorderen van betrokkenheid en het bouwen aan de organisatiecultuur. Betrokken medewerkers zijn loyaler en willen graag meewerken aan het succes van de organisatie. Bovendien zijn deze medewerkers tot vijf keer meer genegen om hun werkgever aan te bevelen bij anderen.

Bij goed presterende organisaties roemt 56 procent van de medewerkers de mate van samenwerking binnen de organisatie. De kans is ook 60 procent groter dat werkgevers personeel kunnen behouden dan bij organisaties met minder betrokken medewerkers. Tot slot rapporteren medewerkers in goed presterende bedrijven een stijging van 19 procent in het vertrouwen.

Bij slecht presterende organisaties zegt slechts 29 procent van de medewerkers dat er goed samengewerkt wordt binnen de organisatie.

Bron: The Human Capital Institute en P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen