< Terug naar overzicht

Vertrouwen kmo’s groeit, maar (nog) geen extra jobs in zicht

Het ondernemersvertrouwen stijgt voor het tweede kwartaal op rij. Maar dit vertaalt zich nog niet in een stijgende tewerkstelling of een stijgend werkvolume. Dat heeft vooral te maken met de mindere activiteit tijdens de zomermaanden.

Dat blijkt uit de KMO Barometer, de driemaandelijkse conjunctuurpeiling van ondernemersorganisatie Unizo bij 925 ondernemers. De barometer eindigt het afgelopen kwartaal op 99,2 punten. Dat is het hoogste peil in drie jaar tijd.

32% van de ondernemers neemt een stijging van de activiteiten waar, 42% een status-quo en 26% een daling. De verwachtingen inzake werkvolume voor het volgende kwartaal dalen met 1,1 punt. 29% van de ondernemers verwacht meer werk voor het komende kwartaal. 51% van de ondernemers voorziet een status-quo en 20% verwacht een daling van het werkvolume.

14% van de ondernemers stelt dit kwartaal minder mensen te werk ten opzichte van het vorige kwartaal, 10% heeft mensen aangeworven. Ruim driekwart van de ondernemers houdt het personeelsbestand stabiel.

16% van de ondernemers verwacht het komende kwartaal mensen te moeten ontslaan, 15% verwacht mensen aan te werven en 69% van de ondernemers verwacht dat het personeelbestand stabiel blijft het komende kwartaal.

De ondernemers zijn iets meer tevreden over de algemene economische toestand. 46% van de ondernemers geeft aan ontevreden te zijn over de algemene toestand van de economie. 15% van de ondernemers geeft aan tevreden te zijn over de algemene toestand en 38% van de ondernemers is neutraal.

Het cijfer dat de tevredenheid over de eigen onderneming weergeeft, stijgt met 0,4 punten tot een niveau van 102,3 punten. 43% van de ondernemers is tevreden over de gang van zaken in het eigen bedrijf. 28% is neutraal en 29% is ontevreden.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen