< Terug naar overzicht

Vertel je een recruiter de waarheid of wat hij wil horen?

Indien je tijdens een selectie-interview een ongemakkelijke vraag krijgt, geef je dan het echte antwoord of praat je de interviewer naar de mond? Hoe reageer je best op dit klassieke sollicitatiedilemma?

Soms krijg je als sollicitant wel eens een vraag voorgeschoteld, waar je wel een antwoord op of een mening over hebt. Toch aarzel je om te antwoorden, want je twijfelt of de interviewer er wel hetzelfde over denkt. 

Je wordt bijvoorbeeld uitgenodigd voor een gesprek en de HR-manager leidt je door een open kantoor. Ondertussen vraagt de interviewer je of je graag in een landschapskantoor werkt. Eigenlijk wil je antwoorden dat je je liefst focust op je werk en je een individueel kantoor verkiest, maar gezien je omgeving lijkt het je beter om het open kantoor te bejubelen.

Hoe (on)eerlijk ben je best? Enkele tips:

1. Besef dat je eigenlijk niet echt weet wat de recruiter wil horen

Ja, het is waar dat recruiters vaak op zoek zijn naar bepaalde eigenschappen, ervaringen of competenties. Toch willen de meesten uiteindelijk toch dat je je minpuntjes niet schuwt. Wie hier open en bloot over is, en er misschien zelfs een grapje over kan maken, laat zien dat hij of zij zichzelf niet te serieus neemt en kan relativeren. Tegelijkertijd laat je ook zien dat je een mens bent en geen voorgeprogrammeerde robot.

Jij probeert misschien je foutjes en blunders te verstoppen, terwijl een rekruteerder misschien liefst wil horen uit welke fouten je al dingen geleerd hebt. Jij denkt dat jouw antwoord niet zal voldoen aan de eisen van een interviewer, terwijl dat net de frisse wind kan zijn, waar je potentiële werkgever naar op zoek is. Iedereen kan een standaard - veilig - antwoord geven, maar wat maakt jou uiteindelijk uniek?

2. Herformuleer je antwoord, indien nodig

Denk je dat je eerlijk antwoord een slechte indruk gaat nalaten? Probeer dan gewoon om het wat te herformuleren zonder dat je moet liegen.

Geloof je dat je antwoord niet erg veel vertrouwen in je kunnen inboezemt? Wees dan nog steeds eerlijk, maar verbloem een beetje. Je laat merken dat je je bewust bent van jezelf en hoe je reageert op sommige situaties, maar dat je hier ook aan kan werken.

Ga je slecht om met stress bijvoorbeeld? Dan hoef je niet uit te leggen dat je tijdens stressmomenten liefst huilend op het wc wegkruipt. Je kan wel zeggen dat je niet immuun bent voor stress en dat er soms momenten zijn dat je het even niet meer ziet zitten, waarna je benadrukt dat je je uiteindelijk wel herpakt en kan uitleggen hoe je dergelijke situatie positief en productief aanpakt.

3. Stel voldoende vragen

Je kan misschien wel denken dat je weet wat de interviewer wil horen, maar het is altijd beter om meer vragen te stellen, zodat je je antwoord kan onderbouwen of flexibiliteit en interesse kunt tonen.

Werk je bijvoorbeeld niet graag in een open kantoor? Geef dit dan toe. “Hoewel ik graag samenwerk met collega’s, werk ik wel graag in een stille ruimte als ik mij moet kunnen focussen. Ik zie dat jullie een open kantoorstructuur hebben, zijn er soms ook stille ruimtes of zones voorzien?”

Je bent eerlijk, maar laat flexibiliteit zien. Ondertussen ben je opmerkzaam en toon je ook interesse in het bedrijf en de kantooromgeving en hoe de collega’s onderling samenwerken. Vragen stellen is trouwens niet alleen goed om je in een goed daglicht te stellen bij je potentiële werkgever, je zal er zelf ook baat bij hebben. Jij krijgt een beter beeld van de functie en het bedrijf. De recruiter komt te weten of jij bij het bedrijf past, en jij kan een beter beeld vormen of het bedrijf wel bij jou past.

4.  Bepaal wat voor jou belangrijk is

Tijdens een interview is het niet alleen belangrijk om te zeggen wat de interviewer wil horen. Als je voelt dat je volledig niet op dezelfde lijn zit, stel jezelf dan de vraag of je wel voor dit bedrijf of deze persoon wil werken.

Welke criteria zijn voor jou belangrijk? Zijn er dingen die je echt niet wil doen, maar die ze plots wel verwachten? Is de bedrijfscultuur wel jouw ding of ga je je binnen de kortste keren slecht in je vel voelen?

Als je weet wat jouw prioriteiten zijn en weet wat je echt wilt of verwacht van een job, dan zal het al gemakkelijker zijn om een balans te vinden tussen het eerlijke en het ‘gewenste’ antwoord. Uiteindelijk is niemand er beter mee als je het gevoel hebt dat je jezelf moet verloochenen om aangenomen te worden.

Bron: Jobat (jobat.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen