< Terug naar overzicht

Verstoorde relatie met leidinggevende jaagt werknemer weg

Jobinhoud, loopbaanperspectieven en de relatie met de directe leidinggevende zijn de belangrijkste reden waarom medewerkers het bedrijf vrijwillig verlaten. Bijna één op de vijf bedienden en kaderleden kijkt trouwens actief uit naar een andere werkgever.

Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstenverlener Securex in samenwerking met Vacature bij meer dan 2800 bedienden, kaderleden en ambtenaren.

18 procent wil binnen het jaar overstappen naar een andere werkgever, vooral omwille van ontevredenheid met de huidige werksituatie. Een slechte sfeer, te weinig afwisseling in de job en te weinig autonomie zijn goede redenen om de werkgever te verlaten.

Vooral de huidige generatie jonge werknemers is voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ze verwachten dat hun jobinhoud binnen de twee jaar zal evolueren en willen weten wat de volgende stap zou kunnen zijn.

Positieve redenen


In totaal plant 75 procent van deze deelgroep (18 procent groot) een vertrek omwille van negatieve factoren. Slechts 32 procent geeft aan hun huidige job te willen verlaten omdat ze aangetrokken worden tot de positieve factoren in een ander bedrijf zoals een hoger loon.

Meer zelfs, 18 procent is het afgelopen jaar ook van werkgever veranderd. Dat maakt dat ongeveer een derde van de markt van de hooggeschoolde bedienden en kaderleden permanent in beweging is.

De drie cruciale factoren die zorgen dat mensen plannen om weg te gaan en het uiteindelijk ook doen, zijn dus een te weinig begeesterende job, gebrek aan zicht op de loopbaanmogelijkheden en ontevredenheid met de direct leidinggevende. Al zijn de loopbaanmogelijkheden de belangrijkste reden om ook echt weg te gaan.

Mythes ontkracht


Het onderzoek ontkracht ook de mythe dat medewerkers weggaan voor een hoger salaris of het lange pendelen. Bijna de helft van de werknemers die hun bedrijf verlieten doen dat voor een betere jobinhoud en betere loopbaanmogelijkheden. Betere arbeidsvoorwaarden komen pas op de derde plaats.

Bijna 60 procent zoekt ook een nieuwe job op hetzelfde niveau. Werknemers zoeken vooral een baan met inhoud waarin ze zich kunnen ontwikkelen. Vinden ze op hun huidig werk geen gezonde balans tussen werken en leven, dan gaan ze op zoek naar een betere professionele context.

Het woon-werkverkeer is voor 68 procent geen reden om het bedrijf te verlaten. Op een gunstige afstand van het werk wonen is echter wel een factor om er te blijven. Ook klassiekers zoals jobzekerheid en een goede sfeer onder collega’s zijn belangrijke redenen om zich te binden aan een bedrijf.

Bron: Securex

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen