< Terug naar overzicht

Vernieuwde loopbaancheque is succes

Sinds de hervorming van het systeem van loopbaanbegeleiding zijn al 2700 loopbaancheques aangevraagd. Vooral vrouwen en dertigers maken er gebruik van.

Sinds de hervorming van het systeem hebben al 2700 Vlamingen een loopbaancheque aangevraagd. Uit de cijfers blijkt dat vooral vrouwen (65 procent) en dertigers (40 procent) er gebruik van maken.

Ander opvallend feit: bijna 70 procent van de kandidaten is hooggeschoold. Dat is een duidelijk verschil met vroeger, toen 50 procent van de kandidaten verplicht uit de doelgroepen (vijftigplussers, laaggeschoolden, allochtonen,...) moest komen. En ook opmerkelijk: vooral in Oost-Vlaanderen en Antwerpen is er veel vraag naar loopbaanbegeleiding.

Het systeem van loopbaanbegeleiding werd dit jaar hervormd door Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). Sinds 1 juli 2013 kan elke werknemer en zelfstandige bij de VDAB terecht voor een loopbaancheque waarmee hij/zij vier uur loopbaanbegeleiding kan volgen bij één van de door de VDAB erkende loopbaancentra in heel Vlaanderen. Elke gebruiker kan elke zes jaar maximaal 8 uur loopbaanbegeleiding volgen. Een loopbaancheque is goed voor vier uur.

Bron: De Redactie

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen