< Terug naar overzicht

Verlies van status leidt automatisch tot verlaten van bedrijf

Wie zijn status verliest in een organisatie, verliest niet alleen zijn macht, maar de facto ook zijn job. Dat blijkt uit onderzoek van promovendus Maartje Schouten van de Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM).

Organisaties zouden zich moeten realiseren dat wanneer een medewerker zijn status verliest, de kans groot is dat het bedrijf die medewerker zal verliezen. Sociale uitsluiting is namelijk een harde psychologische klap, waarmee de meeste mensen niet kunnen omgaan, verklaart Maartje Schouten.

Schaamte

Hiërarchie in een organisatie ontstaat volgens Schouten door machtsverschillen. Mensen met meer macht hebben makkelijker toegang tot waardevolle middelen, zoals de mogelijkheid salarissen te bepalen of invloed uit te oefenen op wat andere mensen doen. Mensen met een goede status hebben deze status juist verdiend door aanzien en waardering van anderen. Zowel macht als status kan zowel gewonnen als verloren worden.

Uit het onderzoek, dat Schouten bij 250 deelnemers heeft gehouden, blijkt dat medewerkers die hun status verliezen, vaak te maken krijgen met angst en schaamte. “Omdat status voortvloeit uit het oordeel van anderen, voelt het verliezen van status snel aan als sociale uitsluiting. Macht wordt daarentegen niet bepaald door het beeld dat anderen van ons hebben, maar door de functie waarin iemand is aangenomen. Dat verklaart waarom het verliezen van macht niet hetzelfde emotionele effect op mensen heeft”, stelt Schouten.

Gevolg: exit medewerker

Het gevolg van de angst en schaamte die voortvloeit uit het verliezen van status, is dat deze mensen vaker het bedrijf verlaten dan medewerkers die macht verliezen. Deze medewerkers richten zich hierna meer op zichzelf en minder op het bedrijf.

Deelnemers aan het onderzoek die te horen kregen dat ‘de situatie’ de oorzaak was voor de afgenomen waardering van hun collega’s, leken minder onder het verlies te lijden dan degenen die te horen kregen dat het verliezen van hun status ‘hun eigen schuld’ was.

Bron: XpertHR Actueel (xperthractueel.nl) en Rotterdam School of Management (rsm.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen