< Terug naar overzicht

Verleid medewerkers om de trap te nemen

Driekwart van de werknemers wordt door hun werkgever niet gestimuleerd om de trap te nemen. Nochtans is het te lang zitten een sluimerend probleem voor heel wat kantoorwerkers.

Kantoorwerkers nemen graag de lift omdat het makkelijk is (41 procent), men op een hoge verdieping werkt (40 procent) en geen zin heeft om buiten adem boven te komen (35 procent). Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse Diabetes Fonds.

Werkgever heeft sleutel in handen

Werkgevers hebben een belangrijke rol om hun medewerkers te verleiden tot minder zitten. De trap nemen in plaats van de lift is hier een goed voorbeeld van. Het is namelijk bewezen dat zitten even slecht voor je gezondheid is als roken.

Een kantoorwerker zit dan ook gemiddeld 7,1 uur per werkdag. In sommige sectoren zoals ICT, commerciële dienstverlening, banken/verzekeraars en de overheid zit men zelfs nog meer. Dit cijfer is zorgwekkend en moet naar beneden. Werkgevers hebben hierin een essentiële rol. Ze kunnen hun werknemers verleiden te bewegen door bijvoorbeeld duidelijk aan te geven waar de trap is, lunchwandelen te stimuleren en staand werken te faciliteren.

Bron: HR Praktijk.nl

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen