< Terug naar overzicht

Vergoeding voor telewerk eerder uitzondering dan regel

Telewerk mag dan wel ingeburgerd zijn, de vergoeding voor telewerk nog niet. Slechts 4,2 procent van de Belgische werknemers krijgt een maandelijkse forfaitaire kantoorvergoeding in het kader van telewerk.

Tussen juli 2019 en juli 2021 kreeg 4,2 procent van de Belgische werknemers een vergoeding voor telewerk van gemiddeld 73 euro netto. Terwijl een werkgever een forfaitaire kantoorvergoeding kan toekennen voor een bedrag van maximaal 129,48 euro per maand (144,31 euro in het tweede en derde kwartaal 2021) aan werknemers die structureel en op regelmatige basis telewerken gedurende een substantieel deel van hun werktijd.

Aan de vooravond van de pandemie, in januari 2020, ontving amper 0,2 procent van de werknemers een telewerkvergoeding. Vandaag ontvangen dus 27 keer meer werknemers een vergoeding. Toch moet die sterke stijging gerelativeerd worden omdat het uiteindelijk over slechts een beperkt aantal werknemers gaat en de vergoeding veel vaker de uitzondering is dan de regel.

Bovendien stagneren de cijfers in 2021. In september is zelfs sprake van een daling van het aantal werknemers dat een telewerkvergoeding kreeg.

Partena Professional baseerde zich op de gegevens van 260.000 werknemers.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen