< Terug naar overzicht

Vergaderen brengt niet veel op

Een ruime meerderheid (61%) van de vergaderingen is niet efficiënt en draagt te weinig tot het delen en doorgeven van informatie. Dat is de belangrijkste conclusie van een onderzoek uitgevoerd in opdracht van sofwareleveranciers Mindjet en NetViewer, waarbij werd gepeild naar de productiviteit van de vergadercultuur in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Met een betere voorbereiding zou volgens 70% van de respondenten al serieuze winst kunnen gemaakt worden qua effectiviteit en productiviteit. Het niet helder toewijzen en afspreken van taken en verantwoordelijkheden wordt door de helft van de bevraagden gezien als een negatieve factor in het bepalen van het resultaat van een vergadering. Het ontbreken van structuren en doelstellingen is ook een populaire klacht. Voorts zou 45% direct het aantal fysieke vergaderingen met collega’s met de helft willen terugbrengen of willen vervangen door telefonische sessies of web-vergaderingen.

Een verandering in de vergadercultuur is van wezenlijk belang om de eigen productiviteit te verhogen, aldus een derde van de ondervraagden, die dagelijks drie tot vier uur doorbrengen met (tijdrovend en onproductief) vergaderen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen