< Terug naar overzicht

Verbod op thuiswerk smoort inspiratie en productiviteit

Werkgevers die hun personeel verbieden om thuis te werken, snijden zichzelf in de vingers volgens Britse onderzoekers van het Chartered Management Institute. Werknemers die zo nu en dan van thuis uit werken, zijn immers een pak productiever.

Zeker wanneer het bedrijfspand geen inspirerende werkplek is, kan thuiswerken een uitkomst bieden, aldus de onderzoekers. Werkgevers die hun medewerkers dwingen dagelijks op kantoor te verschijnen, smoren de innovatie en het ontstaan van vernieuwende ideeën. Bovendien zouden werknemers die af en toe van thuis uit werken, minder vaak ziek zijn.

Werknemer ervaart aanwezigheidsplicht

Desondanks verklaren de meeste jonge werknemers (18 tot 24 jaar) een ‘hardnekkig gevoel van druk om aanwezig te zijn’ te ervaren. Ongeveer 85 procent zou daar last van hebben. Oudere werknemers hebben dit gevoel iets minder: 66 procent van de 55-plussers voelt zich gedwongen om op kantoor te werken.

“Werkgevers moeten zich realiseren dat goede ideeën niet ontstaan door mensen de hele dag achter hun bureau te laten zitten”, concluderen de onderzoekers. “Veel kantoren dragen dan ook niet bepaald bij aan de concentratie of creativiteit van de werknemers.”

Bron: PW. (pwnet.nl)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen