< Terug naar overzicht

Vele bazen zorgen voor stress, niet voor motivatie

Veel Belgische werknemers kampen met overwerk en een voortdurende werkdruk. Opvallend daarbij is dat de leidinggevende een belangrijke bron van stress is.

Dat blijkt uit een onderzoek van Kluwer Opleidingen bij 3312 medewerkers, managers en HR-verantwoordelijken. Meer dan één op de vijf respondenten geeft aan dagelijks buiten de kantooruren te werken. 32% doet dat meerdere malen per week. Slechts 13% werkt nooit buiten de kantooruren. Vooral HR-verantwoordelijken en managers houden zich niet aan de kantooruren.

14% van de respondenten ervaart dan ook te veel werkdruk en voelt zich voortdurend overbelast. Bij degenen die dagelijks overwerken, loopt dat aandeel op tot 22%.

Door ook buiten de kantooruren te werken, vervaagt volgens 61% de scheiding tussen werk en privé. Driekwart van hen verwacht hierdoor meer uren te werken. 68% verwacht dat de permanente werkdruk en dus ook stress nog zal stijgen. Anderzijds zegt 51% zijn werk- en privé-activiteiten beter te kunnen organiseren door ook buiten de kantooruren te werken.

Opmerkelijk is dat bijna een derde van respondenten zegt stress te krijgen van zijn leidinggevende. Vooral jonge managers geven aan dat hun leidinggevende hen stress bezorgt. Minder dan de helft van de respondenten (46%) voelt zich gemotiveerd door zijn leidinggevende.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen