< Terug naar overzicht

Veel vrouwen verstoppen symptomen van menopauze op het werk

Volgens een internationale poll in opdracht van het telecombedrijf Vodafone verstopt 33 procent van de ruim 5.000 respondenten (vrouwen in de menopauze) de symptomen en zegt 62 procent dat de traditie een invloed had op hun werk. Dit leidt tot bezorgdheid over stigmatisering. Veel werkgevers zouden onvoldoende inzetten op ondersteuning en training van leidinggevenden om hieraan te verhelpen.

De helft van de respondenten laten ook weten dat er een stigma ligt op praten over de menopauze. Het percentage loopt op tot 63 procent bij personen jonger dan 45. Ander onderzoek wijst erop dat de menopauze over het algemeen optreedt rond de leeftijd van 50, maar bij transgenders en non-binaire personen gebeurt dit rond of zelfs onder 40 jaar.
Twee derde van de respondenten vindt dat er op het werk meer aandacht en ondersteuning moet komen. Dat is een kwestie van welzijnsbeleid, maar vooral ook van begeleiding en opleiding van leidinggevenden in functie van het bespreekbaar maken van en gevoelig zijn voor de symptomen.
Eerder onderzoek van CIPD bracht aan het licht dat 30 procent van de werkende vrouwen tussen 45 en 55 op een bepaald moment niet in staat waren uit werken te gaan en dat onder hen drie kwart niet aan de manager durfde vertellen wat de echte reden voor hun afwezigheid was.
Als we nu ook nog weten dat vrouwen boven de 45 de snelst groeiende groep op de arbeidsmarkt vormen en dat de symptomen van menopauze verlopen in een proces dat jaren kan duren, snappen we dat deze kwestie in het belang van iedereen van onder de mat moet gehaald worden.
Vodafone – om terug te keren naar de opdrachtgever voor het onderzoek – schat dat 15 procent van zijn 100.000 werknemers in de overgangsfase zit.

Bron: peoplemanagement.co.uk

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen