< Terug naar overzicht

Veel vacatures voor hooggeschoolden

In mei ontving de VDAB 23.736 vacatures. Dat is bijna een kwart minder vacatures dan in mei 2011. Vooral de vraag naar hooggeschoolden is sterk gestegen.

De VDAB wijst er wel op dat mei 2011 een uitzonderlijk goede vacaturemaand was. Niettemin, ook in vergelijking met april 2012 ontving het 12 procent minder vacatures.

Tijdens de voorbije twaalf maanden (juni 2011-mei 2012) ontving de VDAB 288.053 vacatures, dat is 1,3 procent minder dan de periode juni 2010-mei 2011.

De voorbije twaalf maanden is de vraag naar hooggeschoolden (bachelors of masters) het sterkst gestegen. Vooral in de sectoren gezondheidszorg, informatica, media en telecom en zakelijke dienstverlening blijft het aantal vacatures groot. Al was de vraag in deze drie sectoren toch lager dan een jaar geleden.

De sector transport, logistiek en post ziet het aantal vacatures dalen. Maar ook de financiƫle sector en vooral de banksector heeft minder vacatures. Technisch geschoolden, de zogenaamde knelpuntberoepen, blijven gegeerd op de arbeidsmarkt.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen