< Terug naar overzicht

VDAB zet in op artificiële intelligentie

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) is momenteel aan het werken aan experimentele projecten om zijn dienstverlening uit te breiden. Zo wordt de hulp ingeroepen van artificiële intelligentie en chatbots om zoveel mogelijk werkzoekenden te 'matchen' met de juiste vacature.

De VDAB zette al hard in op een online-dienstverlening om zoveel mogelijk werkzoekenden aan het werk te krijgen. Dat is ook nodig, want de arbeidsmarkt staat onder enorme druk: er blijft een groot aantal vacatures oningevuld. Om een stap verder te zetten in dit verhaal, werkt het Labo Nieuwe Dienstverlening van de VDAB aan enkele nieuwe technologieën. Dat blijkt uit een antwoord van minister Philippe Muyters op een schriftelijke vraag van zijn partijgenote en Vlaams parlementslid Miranda Van Eetvelde.

“Momenteel loopt er een experiment om met behulp van artificiële intelligentie vacatures te matchen met cv’s”, zegt Van Eetvelde. “Door een algoritme kunnen gelijkaardige vacatures of profielen eveneens gedetecteerd worden. Het heeft ook het voordeel dat er via semantiek veel krachtiger gezocht kan worden dan bij klassieke zoekfuncties.”

Maar artificiële intelligentie is niet het enige experimentele project waarmee de VDAB bezig is. Er wordt momenteel ook onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van chatbots. Deze moeten de VDAB bijvoorbeeld in staat stellen om op een automatische wijze naar jobs te zoeken, vragen te beantwoorden en werkzoekenden aan te spreken.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen