< Terug naar overzicht

VDAB telt 17.867 vacatures in november

In november 2014 ontving de VDAB 17.867 vacatures. Dat is 8,9% minder dan in november 2013. De voorbije twaalf maanden werden 247.841 jobs ontvangen, dat is 10,5% meer dan de twaalf maanden voordien. Vooral het aantal vacatures voor middengeschoolden stijgt.

Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. In november ontving het 17.867 vacatures. Dit zijn er 8,9% minder dan in november 2013. De voorbije twaalf maanden werden 247.841 vacatures ontvangen, dat is 10,5% meer dan de twaalf maanden voordien.

Hoewel de stijgende trend bij het over twaalf maanden gecumuleerd aantal vacatures voortgezet wordt, daalt het stijgingstempo wel. Vorige maand bedroeg dit verschil nog 12,3%.

In bijna 40% van de vacatures worden geen of nauwelijks diplomavereisten gesteld. Dikwijls zijn ervaring of competenties belangrijker. De grootste stijging zit bij de vacatures voor middengeschoolden.

De sector ‘Informatica, media en telecom’ kent de sterkst stijgende vraag. Daarnaast zijn er ook enkele industriële sectoren waarvan de vraag sterk stijgt. Voorts werden voor de sector van de gezondheidszorg tijdens de laatste twaalf maanden ook duidelijk meer vacatures ontvangen dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Tijdens de laatste twaalf maanden waren er minder vacatures binnen de sector ‘Vervaardiging van transportmiddelen’. Ook de bouwsector kent een terugval inzake vacatures als gevolg van de verhevigde internationale concurrentie en de aarzelende bouwconjunctuur.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen