< Terug naar overzicht

VDAB stapt mee in de European Employers' Day op 14 april (en promoot werkplekleren)

De European Employers' Day (EED) is een initiatief van de Europese publieke werkgelegenheidsdiensten. Met deze actie willen ze het belang van hun samenwerking met werkgevers onderstrepen. Als inspiratie dient een vroegere actie van de VDAB.

Werkgevers zijn een onmisbare partner voor de publieke werkgelegenheidsdiensten. Met deze actiedag wil het European Network of PES (Public Employment Services) duidelijk maken dat ze dezelfde uitdagingen aangaan. Ze willen werkgevers beter bewust maken van hun aanbod voor zowel werkgevers als werkzoekenden. Alle Europese lidstaten, aangevuld met Noorwegen en IJsland,  doen mee aan de actie. Elke lidstaat kiest zelf een dag in de periode van 4 tot 14 april.

Deze Europese actiedag is geïnspireerd door een voorbeeld van VDAB. Twee jaar geleden gingen de VDAB-medewerkers massaal de straat op. Toen brachten ze de formule van de Individuele Beroepsopleiding (IBO) onder de aandacht van de kmo’s. 

Donderdag 14 april gingen de VDAB-medewerkers opnieuw de baan op bij 16.197 Vlaamse werkgevers.  Hun bedrijfsbezoeken staan nu in het teken van alle vormen van werkplekleren.  In een direct contact wil VDAB aangeven hoe werkplekleren voor werkgevers een interessant aanbod inhoudt om hun toekomstige medewerkers zelf op te leiden.

Werkgevers kunnen een werkzoekende maatgericht trainen op de eigen werkvloer. Dat geeft hun de mogelijkheid om hun toekomstige medewerker van dichtbij aan het werk te zien. Voor de werkzoekenden is het een weg om ervaring op te doen. De bekendste formules zijn de Individuele Beroepsopleiding (IBO) en de opleidingsstage. Bedrijven vinden er geregeld een oplossing in om hun aanwervingskansen te verhogen.

In 2015 volgden zo’n 40.000 werkzoekenden een vorm van werkplekleren van VDAB in samenwerking met werkgevers. Om die mogelijkheid nog eens te onderstrepen, overhandigden de VDAB-medewerkers bij het afsluiten van het gesprek een symbolische bon voor een gemotiveerde werkkracht aan de werkgever.

Bron: VDAB (vdab.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen