< Terug naar overzicht

VDAB sluit kantoren een dag om kmo's te bezoeken

Alle 4821 VDAB-medewerkers bezoeken op 30 januari kmo’s en kleine zelfstandigen om de VDAB persoonlijk voor te stellen. Daarbij zetten ze vooral de individuele beroepsopleiding (IBO) in de kijker.

Daarmee reageert de VDAB op de kritiek van kleinere werkgevers onvoldoende de weg naar zijn dienstverlening vinden. Kmo’s nemen immers een erg belangrijke plaats in op onze arbeidsmarkt. Bedrijven met minder dan 50 werknemers zijn goed voor meer dan de helft van de tewerkstelling in België.

“Met deze ‘Geen ervaring! Geen probleem!’-campagne gericht op kmo’s en kleine zelfstandigen willen we hen speciaal de hand reiken”, zegt Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB. “Ook kleinere werkgevers moeten de reflex hebben om met hun HR-vragen bij de VDAB aan te kloppen voor ondersteuning. De IBO is een voorbeeld van een formule die zeker ook voor hen interessant is.”

Een IBO is een opleidingsmaatregel die het aanwerven van een minder ervaren werkzoekende voor de werkgever extra aantrekkelijk maakt. De werkgever leidt de werkzoekende zelf op. Zo krijgt hij een medewerker helemaal op maat van zijn bedrijf. Daarbij komt een financiële compensatie: tijdens de opleiding betaalt hij enkel een productiviteitspremie die overeenkomt met ongeveer een derde van het normale loon in die functie.

“80% van alle IBO’s in Vlaanderen wordt nu al afgesloten in ondernemingen met minder dan 50 werknemers, 40% in ondernemingen met minder dan vijf werknemers. Maar het komt erop aan de IBO te blijven promoten bij kmo’s om ze nog meer over de streep te trekken”, vindt Unizo-topman Karel Van Eetvelt.

In 2013 startten er 12.423 IBO's. Ruim 80% van de IBO-cursisten is 6 maanden na opleiding nog steeds aan het werk.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen