< Terug naar overzicht

VDAB slaat digitale weg in

Vandaag lanceert VDAB zijn vernieuwde dienstverlening. Daarmee krijgen werkzoekenden alle instrumenten in handen om zelf hun loopbaan te sturen, waar en wanneer ze maar willen. Eerst gebeurt dit digitaal, maar op elk moment kunnen werkzoekenden extra ondersteuning krijgen vanop afstand. Zo komt er meer tijd vrij voor persoonlijke bemiddeling en opleiding voor wie het nodig heeft.

De VDAB wil zijn dienstverlening tegen 2020 zoveel mogelijk digitaliseren. Alles wat laagdrempelig online kan gebeuren, zal daar gebeuren. Na het experimenteren met artificiële intelligentie en tal van klantenpanels en gebruikerstests, komt nu de eerste grote stap in dit proces.

De VDAB stapt af van een doelgroepbenadering en streeft naar een 'inclusieve' aanpak. Die vertrekt vanuit de competenties en talenten van het individu en zijn of haar afstand tot de arbeidsmarkt. Op basis daarvan wordt een traject op maat ontwikkeld: voor de ene betekent dit dat hij of zij zelf aan de slag kan met de online tools, voor de andere zet het in op een mix van opleiding, stages en opdrachten om te solliciteren.

Voor mensen met beperkte digitale vaardigheden en anderstaligen treft de VDAB flankerende maatregelen, zodat de toegang tot de dienstverlening gegarandeerd is voor iedereen. Werkzoekenden zullen ook sneller opgevolgd worden. Al van bij de inschrijving, krijgen zij opdrachten en tips in het vernieuwde digitaal dossier ‘Mijn Loopbaan’ die hen moeten helpen een job te vinden. Hierbij worden nieuwe technieken zoals artificiële intelligentie ingezet om passende jobs voor te stellen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen