< Terug naar overzicht

VDAB ontvangt veel minder vacatures

In maart 2013 ontving de VDAB 23.014 vacatures. Dat is 3,7 procent minder dan in maart 2012.

Over een heel jaar bekeken, is de krimp nog veel drastischer. Tijdens de voorbije twaalf maanden heeft de VDAB 257.298 vacatures ontvangen. Dat is 13,7 procent minder dan in de periode maart 2011 – april 2012. Het aantal ontvangen vacatures over twaalf maanden blijft verder dalen, de vacaturemarkt blijft krimpen.

Bij de vacatures in het kader van ‘Werken en leren’ gaat het om heel kleine aantallen. Er is echter wel een vrij sterke stijging in maart ten opzichte van maart 2012 (+8,8 procent), ondanks de algemene daling van het aantal vacatures. Dat is te wijten aan het nieuwe arbeidscircuit van de federale instapstages.

De instapstage is een competentieversterkende maatregel voor laaggeschoolde jongeren in de tweede helft van hun wachttijd. Het initiatief kadert in het economische relanceplan van de federale regering. De maatregel is pas in januari 2013 van stapel gelopen.

Eerder werd al bekend dat ook de stijging van het aantal vacatures voor studentenjobs deze maand tot een eind gekomen is. Er zijn fors minder vacatures binnengekomen dan een jaar geleden (-13,3 procent).

Enerzijds lagen de cijfers vorig jaar onder invloed van de nieuwe reglementering rond studentenjobs hoog. Anderzijds is het mogelijk dat bedrijven nu al voorzien minder studenten nodig te zullen hebben door de slechte economische situatie.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen