< Terug naar overzicht

VDAB lanceert online cursus ‘Veilig van je kot naar je werk’

De komende dagen en weken starten veel bedrijven hun activiteiten weer op. Hoe hou je het in coronatijden veilig voor werknemers en klanten? In de nieuwe online cursus van de VDAB ‘Veilig van je kot naar je werk’ kunnen werknemers de algemene richtlijnen en specifieke maatregelen op het werk ontdekken.

De VDAB lanceert op vraag van minister van Werk Hilde Crevits een nieuwe online cursus ‘Veilig van je kot naar je werk’. Hij is gebaseerd op de 'Generieke gids om de verspreiding van covid-19 op het werk tegen te gaan' van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. De maatregelen die van toepassing zijn op de handelingen van de werknemer, worden kort en overzichtelijk getoond in de cursus zodat werknemers heel gericht en snel kunnen nagaan wat ze moeten weten om veilig terug aan de slag te gaan.

Vele werknemers zullen met dezelfde vragen zitten. Hoe geraak ik veilig op mijn werk? Wat met de omgang met collega’s en klanten? Waarop moet ik op letten in gemeenschappelijke ruimtes? De cursus biedt antwoorden op deze en andere vragen in korte blokken die men afzonderlijk of na elkaar kan doornemen. Werknemers kunnen wat ze leren meteen toepassen op hun dagelijkse handelingen naar en op het werk. Zo kan iemand die vertrekt naar het werk, snel nakijken wat de maatregelen zijn om veilig naar het werk te gaan. Wie wil kan op het einde van de cursus een korte quiz doen om te testen hoe goed hij of zij de maatregelen intussen kent.
De cursus is gratis beschikbaar op vdab.be/veilig-naar-je-werk en is bedoeld voor werknemers van alle bedrijven en organisaties die terug opstarten.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen