< Terug naar overzicht

VDAB, Erasmushogeschool Brussel en Agoria leiden samen ICT’ers op

Met Switch2IT worden werkzoekenden via een gecombineerd traject van contactonderwijs (VDAB), afstandsleren (Erasmushogeschool Brussel), stage en werkplekleren opgeleid tot bachelor in de Toegepaste Informatica.

Met Switch2IT slaan de VDAB, Erasmushogeschool Brussel en Agoria de handen in elkaar voor een uniek werk-leertraject. Het programma start met een intensieve informatica-opleiding bij de VDAB, gecombineerd met het eerste deel van de bacheloropleiding Toegepaste Informatica aan de Erasmushogeschool Brussel.

Na dit voorbereidende traject van negen maanden gaan de cursisten op bedrijfsstage. Het sluitstuk van de opleiding bestaat uit een viervijfde tewerkstelling van de cursist in een IT-bedrijf, gecombineerd met het behalen van het bachelordiploma in blended learning.

Het profiel van digitale expert (ICT) staat al jaren in de top 5 van knelpuntberoepen. Uit de ICT-arbeidsmarktenquête van technologiefederatie Agoria blijkt dat er in de Belgische economie 11.700 openstaande vacatures voor digitale experts of ICT’ers zijn. Daarbij gaat het zowel om nieuwe jobs als vervangingen van mensen die een bedrijf verlaten of met pensioen gaan.

“Cursisten die de Switch2IT-opleiding tot een goed einde brengen, gaan een mooie toekomst tegemoet, want de vraag naar ICT-profielen blijft erg groot. ICT’ers zijn onmisbaar voor het goed functioneren van onze bedrijven en overheden”, zegt Baudouin Corlùy, directeur ICT van Agoria.

“Het project vraagt een serieuze inzet van werkzoekenden en werkgevers. De VDAB helpt bij het opstellen van het stage- of opleidingsplan en de opvolging van het leertraject. Er is ook een financiële compensatie voor de opleidingsinzet van de werkgever”, zegt Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB.

Luc Van de Velde, algemeen directeur van de Erasmushogeschool Brussel, benadrukt het belang van een bachelordiploma voor ICT-werkkrachten: “Als hogeschool hebben we de belangrijke maatschappelijke taak om gekwalificeerde mensen aan de arbeidsmarkt te leveren. De ICT-sector in het bijzonder vraagt immers goedgeschoolde werkkrachten die een brede vorming hebben gekregen.”

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen