< Terug naar overzicht

VDAB en Unizo sporen jongeren aan voor ondernemerschap

VDAB en Unizo gaan in de provincie Antwerpen samen werken om jongeren aan te zetten tot ondernemerschap. Zelfstandig ondernemerschap wordt gepromoot als een volwaardig alternatief voor loondienst. Het project kadert in het actieplan van de VDAB om de jeugdwerkloosheid in de provincie Antwerpen aan te pakken.

In de zomer van 2013 lanceerde de VDAB in de provincie Antwerpen een wervenplan als aanpak voor de jeugdwerkloosheid. Voorbeelden van lopende werven zijn de Jobbar voor hoger en middengeschoolde jongeren, de sensibilisering van werkgevers en de lancering van een jongerenmagazine.

Het project Jongeren en Ondernemerschap is een volgende werf, waarbij een vernieuwende aanpak wordt gelanceerd voor jonge werkzoekende ondernemers in spe. Naast werken in loondienst in een bedrijf, moet zelfstandig ondernemerschap een volwaardige piste worden in de loopbaan van een jongere. Als motor van onze economie heeft deze generatie er alle belang bij een doeltreffende en maatgerichte begeleiding te krijgen bij de opstart van een eigen zaak, zo luidt de motivatie.

De jonge werkzoekenden krijgen de kans om hun ondernemersidee te onderzoeken op haalbaarheid en indien nodig een diploma Bedrijfsbeheer te halen. Vervolgens zullen de startersadviseurs en experts van Unizo een interactieve coaching aanbieden aan de hand van workshops en individuele gesprekken rond ondernemende thema’s. Daarnaast krijgt elke jonge kandidaat-ondernemer een praktische coaching tot drie maanden na de opstart van de zaak. Gedurende dit intensief begeleidingstraject krijgt de jonge starter ook de mogelijkheid om deel te nemen aan enkele netwerkmomenten.

De doelgroep zijn alle werkzoekende jongeren tussen 18 en 30 jaar uit de provincie Antwerpen die een concreet ondernemersidee hebben en bereid zijn om een zelfstandige zaak op te starten in hoofdberoep.

Bron: Unizo/VDAB

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen