< Terug naar overzicht

VDAB en ondernemersplatform VKW slaan handen in elkaar

Ondernemersplatform VKW en de VDAB sluiten een samenwerkingsovereenkomst af om ervaring en kennis uit te wisselen.

Beide organisaties willen hun kennis en ervaringen uitwisselen. Samen zoeken ze antwoorden op vragen zoals: hoe duurzaam omgaan met talent, in ondernemingen en in de arbeidsmarkt in ruime zin? Hoe kunnen de VDAB en VKW samen bijdragen aan een goede aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt?

“In de werking van VKW staat ondernemen centraal. Uiteraard is er daarbij aandacht voor de recepten die leiden tot succesvol ondernemen. Maar VKW wil vooral benadrukken dat ondernemen een zaak is van mensen die samen waarde creëren. Vandaar de aandacht voor de plaats van de onderneming binnen de samenleving en dus ook voor het belang om de brug tussen mens en onderneming te slaan en voor de arbeidsmarkt in het bijzonder”, aldus Caroline Ven, gedelegeerd bestuurder van VKW.

“Voor de VDAB zijn partners uitermate belangrijk om zijn opdracht te realiseren en vacatures in te vullen”, vult Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB, aan. “Door samen te werken met het ondernemersplatform, willen we onze diensten nog verbeteren. De War for Talent zal de komende jaren almaar sterker woeden. We hebben elkaar dus nodig.”

De samenwerking omvat tal van uiteenlopende acties, waarbij uitwisselen van kennis en ervaring telkens centraal staan. Zo gaan onder andere de studiediensten van de beide organisaties meer samenwerken.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen