< Terug naar overzicht

VBO: "Beslissing over thuiswerk ligt bij de werkgever"

Vorige week vrijdag werd opgeroepen zo veel mogelijk thuis te werken om het winterweer te vermijden. Maar Pieter Timmermans, topman van de werkgeversorganisatie VBO, waarschuwt dat de eindverantwoordelijkheid bij de werkgever ligt.

Zowel het KMI als federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) riep op om vorige vrijdag zo weinig mogelijk de baan op te gaan. Peeters kondigde voor het eerst het ‘thuiswerkalarm’ af. Veel werknemers hebben die oproep ter harte genomen: er stond tijdens de ochtendspits slechts 50 kilometer file op de Belgische wegen.

“Ik vraag terughoudendheid aan de mensen van het KMI”, zegt VBO-topman Pieter Timmermans in ‘Hautekiet’ op Radio 1. Hij vindt dat er voorzichtiger gecommuniceerd moet worden. “Men zei dat er grote problemen gingen zijn voor de ochtendspits en dat alles in de soep ging draaien.” De verwachte verkeerschaos bleef echter uit.

Minister Peeters had opgeroepen om duidelijke afspraken te maken met de werkgever. “Het KMI moet informatie geven over weersverwachtingen. Dan moeten werkgevers en werknemers zich organiseren. Het laatste woord ligt bij de werkgevers”, besluit de VBO-topman.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen