< Terug naar overzicht

Vast contract komt steeds later in de loopbaan

Flexwerk komt tot steeds later in de carrière voor. In 2002 kreeg 80% van de werknemers na zes tot tien jaar een vast contract, in 2012 was dat pas na tien tot vijftien jaar.

Dat blijkt uit een studie van het Nederlandse Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Bij 45-plussers die na een periode van uitval op de arbeidsmarkt weer aan het werk gaan, komt flexwerk relatief vaak voor. Van de herintreders onder de 45 jaar, komt 35% in een vast dienstverband, tegenover amper 20% bij de 45-plussers.

Flexwerkers blijken ook, behalve als ze als zelfstandige werken, minder tevreden over hun werk en hun leven. Baanzekerheid blijft dus onverminderd het ideaal van de meeste werknemers.

Combineren van banen

Het aandeel werkenden met meer dan één baan is de laatste decennia ook toegenomen. In de periode 1986-2012 steeg hun aantal van 3% naar 8%. Bij de zelfstandigen nam dat aantal toe van 4% naar 13%.

Een derde van deze personen werkt meer dan 40 uur per week. Steeds meer mensen combineren daarbij een baan in loondienst met een werk als zelfstandige. Ook combineren meer mensen werk met mantelzorg, en werk met studie en scholing.

Scholing

Vier op de tien werkenden volgt een opleiding of cursus. Groepen met een zwakke arbeidsmarktpositie, zoals ouderen, laagopgeleiden, flexwerkers en mensen met een slechte gezondheid, ontvangen echter de minste scholing. “Scholing lijkt dus het minst gevolgd te worden door groepen op de arbeidsmarkt die deze het hardst nodig lijken te hebben”, zo constateert het SCP. Juist op een arbeidsmarkt met weinig baanzekerheid is een investering in duurzame inzetbaarheid van werknemers nodig, maar lijkt het voor zowel werkgevers als werknemers moeilijker dat ook in de praktijk te brengen.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen