< Terug naar overzicht

Van ‘vaste job’ naar een ‘loopbaan voor mij’

Het snel veranderende, onzekere economische klimaat heeft de ‘job voor het leven’ eerst vervangen door de harde, onproductieve ‘job for now’ en zoekt nu een uitweg naar een nieuw ‘loopbaan voor mij’-arbeidsmodel.

De tijd dat een werkgever iemand aanwierf, opleidde en ettelijke decennia later met pensioen stuurde (het ‘job for life’-arbeidsmodel) lijkt in almaar grotere mate tot het verleden te behoren. De financieel-economische crisis in 2008 heeft zelfs het ‘job for now’-model ingevoerd: verhoog de ‘return’ van de medewerkers door op de arbeidskosten te besparen. Het harde model bleek evenwel het evenwicht tussen geven en nemen behoorlijk te verstoren. Het tastte ook de betrokkenheid, loyauteit en inzet van de medewerkers aan.

Elkaars vaardigheden aanscherpen

Laat dat nu net de waarden zijn die in de huidige context van onvoorspelbare groei en krimpende marges uiterst belangrijk zijn om te kunnen innoveren én dus de concurrentiepositie en groei te verzekeren. Daarom begrijpen steeds meer bedrijven dat ze hun ‘workforce’ moeten organiseren en belonen op basis van de echte meerwaarde van elk individu.

Het ManpowerGroup Knowledge Center heeft die evolutie in kaart gebracht en noemt dat het ‘career for me’-arbeidsmodel. Met andere woorden: werkgever en werknemer moeten leren van elkaar én elkaars vaardigheden aanscherpen in ieders voordeel.

‘Levenslang leren’ centraal

Om dit ‘loopbaan voor mij’-arbeidsmodel in goede banen te leiden, moet de werkgever zijn HR- en rekruteringsbeleid bijsturen. Vanzelfsprekend blijft de zoektocht naar de vereiste ‘hard skills’ van belang, maar het is nog belangrijker een omgeving te creëren waar ‘levenslang leren’ centraal staat. 

Zo’n klimaat van ‘intrapreneurship’ biedt de werknemer de kans om zichzelf te ontplooien en aan ‘waarde’ en inzetbaarheid te winnen. “De zoektocht focust dus niet langer op het zwarte schaap met vijf poten, maar op mensen met de zin en drive om voortdurend bij te leren”, besluit het kenniscentrum.

Bron: ManpowerGroup Knowledge Center (manpowergroup.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen