< Terug naar overzicht

Valt verdict over Luikse Hoogovens?

Vandaag zou Arcelor beslissen over de sluiting van de Cockerill Sambre-hoogovens in Luik. Het verdict is quasi zeker, dat viel ook op te maken uit de verklaringen van Waals minister-president Van Cauwenberghe die gisteren nog praatte met de bedrijfsleiding van Arcelor.

Wat deze site op maandag 20/1 meldde als een grote waarschijnlijkheid is ondertussen een quasi-zekerheid geworden: Luik verliest zijn hoogovens. Dat zou na 2006 gebeuren. Althans, die overtuiging leeft in politieke en syndicale kringen. De directie bevestigde niet dat de beslissing over de sluiting vandaag zou vallen.
Als de hoogovens gesloten worden, zou dat rechtstreeks 1800 banen kosten. De vakbonden spreken over 6000 jobs als ook de toeleveranciers, onderaannemers en ondersteunende diensten meegerekend worden.
De fusiegroep Arcelor (Aceralia, Arbed en Usinor) verwacht de volgende jaren een grote overcapaciteit en rationaliseert. De "warme staalproductie" zou worden geconcentreerd in vestigingen die dichter bij havens liggen en waar de transportkosten dus stukken lager liggen. Daardoor zouden ook twee Duitse en een Franse fabriek bedreigd worden.
De Luikse koudwalserijen en en bekledingslijnen zouden buiten schot blijven.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen