< Terug naar overzicht

Vakbonden wijzen voorstel eenheidsstatuut Groen af

Zowel de socialistische als de christelijke vakbond heeft bedenkingen bij het voorstel dat Groen deed om het onderscheid tussen arbeiders en bedienden weg te werken. Volgens de vakbonden haalt de partij de mosterd bij een eenzijdige selectie van specialisten.

“Positief aan het voorstel is dat er ruimte wordt gelaten aan het sociaal overleg”, reageert Ferre Wyckmans, algemeen secretaris van de vakbond LBC-NVK. Het voorstel is min of meer volledig, omdat tal van aspecten buiten beschouwing zijn gelaten. “Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de rechten die werknemers al opbouwden?”

Volgens de christelijke bediendenvakbond LBC-NVK lijken enkele punten eenvoudig, maar gaat het daarom nog niet om een verbetering. De motivatieplicht is een stap in de goede richting en ook een proefperiode van een maand is bespreekbaar. De opsplitsing in een leerperiode in plaats van een proefperiode en een engagementsperiode in plaats van een gewone arbeidsovereenkomst klinken vaag in vakbondsoren.

Bovendien vreest LBC-NVK ook dat werkgevers liever een goedkope ‘morele schadevergoeding’ betalen in plaats van te kiezen voor een hertewerkstellingsperiode van twaalf maanden.

“Wij vrezen dat het voorstel vooral zal leiden tot veel onduidelijkheid en allerlei geschillen, ook voor de rechter. Dat kan niet de bedoeling geweest zijn van de mensen die het schreven. Groen had er beter aan gedaan om zijn voorstel juridisch uit te zuiveren”, luidt het verdict van de christelijke vakbond.

De socialistische bediendenvakbond BBTK sluit zich hierbij aan. “Het voorstel blijkt neer te komen op het herkauwen van een aantal mantra’s van de 'usual suspects' onder de arbeidsmarktexperts en werkgeversvertegenwoordigers. Overleg met de werknemersorganisaties heeft de partij blijkbaar niet nodig geacht.”

“Rond het belangrijkste knelpunt van het dossier, de opzegtermijn, kunnen we ons niet in de voorgestelde oplossing vinden. Het voorstel van Groen gaat daarvoor te ver mee in het eenrichtingsverhaal van activering en flexibilisering ten koste van de ontslagbescherming van de werknemers. Het verhaal van de plichten weegt zwaarder door dan het verhaal van de rechten van de werknemer. Nochtans is een werknemer, zeker in geval van ontslag, steeds de zwakkere partij tegenover de werkgever. Dat is opmerkelijk voor een progressieve partij”, reageert BBTK.

Bron: BBTK/LBC-NVK

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen