< Terug naar overzicht

Vakbonden stellen nationale staking uit

De vakbonden roepen niet langer op tot een algemene staking op vrijdag 7 oktober naar aanleiding van de tweede verjaardag van de regering-Michel. Nu de begrotingsgesprekken maar blijven uitlopen, wil het gemeenschappelijk vakbondsfront zijn reactie in de koelkast plaatsen.

De voorwaarden voor een algemene staking zijn niet aanwezig, meent de socialistische vakbond ABVV. De meeste vakbondscentrales hadden laten weten dat ze een nationale staking alleen in gemeenschappelijk vakbondsfront willen houden en de christelijke vakbond ACV vindt het nog te vroeg voor een algemene staking.

“De algemene staking op 7 oktober wordt opgeschort omdat de regering vertraging heeft opgelopen bij de begrotingsopmaak”, zegt ACV-voorzitter Marc Leemans. Volgens hem ziet het er sterk naar uit dat er pas met de ‘state of the union’ van premier Charles Michel op 11 oktober in de Kamer meer duidelijkheid zal zijn over de maatregelen die de centrumrechtse coalitie wil doorvoeren. “We gaan dan de regeringsmaatregelen grondig bekijken, evalueren en er de gepaste acties aan koppelen.”

Het gemeenschappelijk vakbondsfront benadrukt wel dat de nationale betoging van donderdag 29 september doorgaat. Op vrijdag 7 oktober zullen er wel acties zijn in sommige sectoren en bedrijven, maar een algemene staking is voor later.

Bron: Deredactie.be


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen