< Terug naar overzicht

Vakbond zet crisisteams in

De sociale interventie adviseurs van de VDAB krijgen navolging bij onze noorderburen. Al is het daar niet een intermediair, maar de vakbond die crisisteams inzet.

De Nederlandse CNV Bedrijvenbond is met circa 85.000 leden een van de grootste bonden binnen de CNV-koepel (totaal circa 340.000 leden). De vakbond richt zich op werknemers in vervoer, industrie, voeding en facilitaire dienstverlening. Om die werknemers in bedrijven waar onrust heerst informatie te geven over de gevolgen van de economische crisis, zet de vakbond nu crisisteams in.
Ook personeelsmanagers kunnen een team oproepen. “Als een bestuurder merkt dat er veel onrust in een bedrijf is, kan hij een crisisteam regelen”, aldus vakbondsvoorzitter Jaap Jongejan. De teams bestaan uit juristen en loopbaancoaches.
De werknemers kunnen bij de crisisteams terecht voor informatie over hun bedrijf, maar ook over scholing en werk elders in de regio.
Volgens Jongejan is er veel onrust bij de mensen. “Met name van onze bestuurders uit Noord- en Zuid-Nederland hoor ik verontrustende geluiden over ophanden zijnde reorganisaties en faillissementen.”

VDAB


Rond de jaarwisseling kondigde VDAB-topman Fons Leroy aan dat teams met ‘sociale interventie adviseurs’ uitgestuurd worden naar bedrijven waar jobs in gevaar komen. Die teams werden al in 2004 opgericht, maar de zonovergoten conjunctuur van de voorbije jaren zorgde ervoor dat ze niet vaak hoefden uit te rukken. Leroy noemt de teams ‘de EHBO-ploegen van de arbeidsmarkt’. Zodra duidelijk wordt dat een bedrijf in de problemen geraakt, moet zo’n VDAB-ploeg ter plaatse gaan. “We willen onmiddellijk horen wie er werkt, wie er in gevaar komt, wat we met hen kunnen doen”, kondigde Leroy aan in De Standaard.

Hier leest u meer over ‘de sociale interventie adviseurs’.

Bron: P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen