< Terug naar overzicht

Vakantie

“Bij de contractbespreking met een nieuwe werknemer is het noodzakelijk de geldende vakantieregeling door te nemen en waar nodig te verduidelijken. Werken met voorbeelden kan veel vragen en problemen wegnemen.” Dat schrijven Karin Moelaert en Koen De Marteau in Vakantie… zorgeloos genieten. Ze leggen de jurisdictie over vakantieregeling bondig uit, in mensentaal en met voorbeelden.

Dit boekje is een van die pockethandleidingen die u graag in uw boekenrek hebt. Op een overzichtelijke manier verduidelijken Moelaert en de Marteau op hoeveel dagen vakantie werknemers recht hebben en hoe het vakantiegeld moet berekend worden. De voltijdse werknemer die het hele jaar komt werken, dient als vertrekpunt, maar met concrete voorbeelden helpen ze de lezer uitzonderingen te berekenen.

De auteurs herinneren eraan dat de werknemer niet mag afzien van de wettelijke vakantie waarop hij recht heeft, ook niet na onderling akkoord met de werkgever. De vakantiedagen moeten verplicht opgenomen worden in het vakantiejaar, dus voor 31 december. ‘Vergeet’ de werknemer ze tijdig op te vragen, dan verliest hij die dagen. Het vakantiegeld krijgt hij wel volledig. Dat is dan al betaald. De werkgever kan strafrechtelijk vervolgd worden, zelfs in de gevangenis belanden, als hij de wettelijke vakantie waarop werknemers recht hebben niet toestaat. Volgens de wet moet hij ook elke werknemer de kans geven om binnen de periode van 1 mei tot 31 oktober twee weken ononderbroken op vakantie te gaan. Voor werknemers onder de 18 jaar loopt dit op tot drie weken. Bespreek de vakantieregeling met uw personeel liever op tijd. Zo is niemand onaangenaam verrast.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen