< Terug naar overzicht

Vacaturemarkt blijft verbeteren

De VDAB ontving in april 21.034 vacatures. Dat is 17,1% meer dan in april 2013.

Dat blijkt uit cijfers die de VDAB bekendmaakte. In april 2014 ontving de VDAB 21.043 vacatures. Dat is 17,1% meer dan in april 2013. Na een tijdelijke zwakte in maart ligt dit verschilpercentage nu weer op het niveau dat we konden verwachten vanuit de evolutie van januari en februari.

De voorbije twaalf maanden werden 237.163 jobs ontvangen, dat is 3,7% meer dan het jaar voordien. “Het over twaalf maanden gecumuleerd aantal vacatures blijft dus stijgen, wat duidt op een verdere verbetering van de vacaturemarkt”, merkt de VDAB op.

Het aantal vacatures nam de voorbije twaalf maanden vooral toe in de sectoren ‘horeca en toerisme’ en ‘transport, logistiek en post’. Ook enkele industriële sectoren, zoals ‘chemie, rubber en kunststof’ en ‘vervaardiging van transportmiddelen’ zien het aantal vacatures stijgen. Wat ook al wijst op herstel.

De voorbije twaalf maanden waren er echter opvallend minder vacatures in de sectoren ‘financiële diensten’ en ‘openbare besturen’. De besparingen binnen de overheid van de afgelopen jaren zijn duidelijk voelbaar in de vacaturecijfers.

Ook de primaire sector en de sector ‘energie, water en afvalverwerking’ kenden een forse daling van het aantal vacatures de voorbije twaalf maanden.

Bron: VDAB

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen