< Terug naar overzicht

Vacature boekhouder moeilijkst in te vullen

Bedrijven in België hebben steeds meer moeite om bepaalde vacatures in te vullen. Een studie onderzocht de functies die in ons land langer dan zestig dagen openstonden. De moeilijkst in te vullen vacature is de functie van boekhouder, van al deze vacatures stond 33,6 procent langer dan zestig dagen online.

Volgens de vacaturesite Indeed is de top tien van moeilijkst te vervullen vacatures – gebaseerd op het percentage vacatures dat langer dan zestig dagen op Indeed stond – in België als volgt:

  1. Boekhouder (33,6 procent)
  2. Operator in 2 ploegen (32,0 procent)
  3. Verpleegkundige (31,1 procent)
  4. Assistent-bedrijfsleider (30,2 procent)
  5. Developer (29,1 procent)
  6. Projectplanner (29,0 procent)
  7. Elektricien (28,2 procent)
  8. Werfleider (28,2 procent)
  9. Business development manager (28,0 procent)
  10. Technisch commercieel adviseur (27,7 procent)

Mismatch

Eén van de redenen is de mismatch op de arbeidsmarkt voor financiële en administratieve beroepen. Veel organisaties schakelen over naar boekhoudsoftware, waardoor de interesse om een boekhoudopleiding te volgen afneemt. Fiscale en boekhoudkundige regels veranderen echter elk jaar en het is erg belangrijk om kennis te bezitten die up-to-date is. Dat is een hele uitdaging als er steeds minder mensen een studie in die richting volgen.

Het tekort aan gespecialiseerde boekhouders is de laatste jaren een trend en wordt gekoppeld aan de verdere automatisering en digitalisering. Een gedeelte van het werk van boekhouders en accountants wordt in de toekomst vervangen door automatisering, maar de boekhoud- en vooral fiscale wetgeving is heel complex. Geen enkele robot kan zonder menselijk toezicht het hele boekingsproces overnemen, waardoor er heel wat sturing nodig blijft.

Bron: Indeed (indeed.com)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen