< Terug naar overzicht

Uw werknemer doet het buiten zijn/haar uren ook voor een ander: goed of slecht?

Een medewerker die ook nog elders – als zelfstandige of bij een andere organisatie – aan de slag is? Dat biedt voordelen voor alle betrokkenen, klinkt het aan de Universiteit Gent. Daar voert professor Filip De Fruyt al geruime tijd onderzoek naar dual jobholding. Wadisdana?

Kenneth Vandenfonteyne zit in zijn laatste jaar van de opleiding Klinische Psychologie, terwijl Charlotte Dierickx en Sien Goetschalckx de richting Bedrijfspsychologie volgen. Samen werken ze aan een masterproef over dual jobholding onder begeleiding van professor Filip De Fruyt.

“Dual jobholding”, definieert Kenneth Vandenfonteyne, “houdt in dat één persoon meer jobs combineert. In de literatuur vind je daar ook andere termen voor terug, zoals portfolio workers, dual practitioners en in Amerika hebben ze het ook heel vaak over moonlighters.” Daarbij kan het gaan over iemand die twee deeltijdse jobs combineert, maar net zo goed een persoon met een voltijdse baan die ’s avonds en in het weekend als zelfstandige werkt, vult Charlotte Dierickx aan.

Waarom zou een persoon dat doen? Daar kunnen drie redenen voor zijn. Enerzijds zijn er mensen die het doen uit financiële overwegingen: het inkomen uit één job is onvoldoende, en dus nemen ze er een tweede of derde bij. Maar de motivatie om te moonlighten kan ook intern aan de persoon zijn. Zo kan het een manier zijn om de eigen loopbaan verder te ontwikkelen. Of, ten derde, men kan er een bijkomende job bijnemen omwille van de psychologische voldoening die dat met zich meebrengt.

Uit zijn onderzoek weet professor De Fruyt dat dual jobholding ook te maken heeft met de economische context. Wie werknemer is, test in bijberoep een mogelijke loopbaan als zelfstandige uit, om dan over te schakelen wanneer het lukt. Aan de andere kant gaan zelfstandigen in moeilijke tijden op zoek naar een vaster inkomen als werknemer.

Filip De Fruyt (Universiteit Gent)
“Wanneer een werknemer voor een extra job gaat, leert dat jou als HR-manager iets over die medewerker, over wat zijn of haar aspiraties zijn… Maar als je ook de moeite doet om met die medewerker in dialoog te gaan omtrent die tweede job, leer je ook iets over de eigen organisatie.”
© GF

Maar heeft dual jobholding ook voor werkgevers een positief effect? De werkgever vindt het niet altijd fijn en vreest dat een medewerker met meer jobs niet tevreden is, dat hij of zij minder energie zal overhebben, dat die de organisatie zal verlaten.

Toch zouden er duidelijke voordelen voor de organisatie zijn: talentontwikkeling, de positieve spill-over van engagement, inzetbaarheid… En zeker naarmate de organisatie actief met het fenomeen aan de slag gaat, zijn de voordelen groter.

Filip De Fruyt: “Wanneer een werknemer voor een extra job gaat, leert dat jou als HR-manager iets over die medewerker, over wat zijn of haar aspiraties zijn… Je ziet ook dat iemand ondernemend is, je leert over het leer- een aanpassingsvermogen van die persoon. Maar als je ook de moeite doet om met die medewerker in dialoog te gaan omtrent die tweede job, leer je ook iets over de eigen organisatie. De ervaringen die deze medewerkers elders opdoen, kunnen interessante verrijkingen zijn voor de eigen onderneming. Mensen die verschillende jobs hebben, brengen nieuwigheden binnen.”

Lees er meer over in de ledennieuwsbrief van HR Square. Als lid van HR Square ontvangt u het tweemaandelijkse tijdschrift en de bijzondere ledennieuwsbrief, met allerlei extra’s. Bovendien neemt u of een collega gratis deel aan een van de minstens zes HR Square online seminaries en geniet u van een sterke korting op de ‘gewone’ seminaries, masterclasses en congressen.

Kijk snel op www.hrsquare.be of contacteer Pascale Lenaers, pascale.lenaers@hrsquare.be, 0471 85 70 42.

Meewerken aan het onderzoek kan hier.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen