< Terug naar overzicht

Uw prioriteiten zijn ‘het nieuwe werken’, welzijn en digitale transformatie

De HR Barometer 2021 onderzocht zoals gewoonlijk wat de belangrijkste HR-trends en uitdagingen zijn voor de meest toonaangevende Belgische organisaties. Uiteraard oefenden corona en alle bijbehorende maatregelen een sterke invloed uit. Een overzicht van de voornaamste trends uit een onderzoek bij de HR-verantwoordelijken van de grootste bedrijven in België.

De onderzoekers stelden onder meer vast dat ‘The new ways of working’, ‘Well-being’ en ‘Digital transformation’ de topprioriteiten waren voor HR. Maar de prioriteiten van de voorbije jaren zoals ‘Leadership development’, ‘Talent management’ en ‘Learning & development’ werden niet vergeten en bleven ook nog steeds zeer hoog scoren. De HR-verantwoordelijken voelden zich ook vrij sterk in de meeste van de klassieke HR-domeinen, maar gaven wel aan dat er nog ruimte voor verbetering bestaat op het vlak van ‘Digital transformation’, ‘Strategic workforce management’ en ‘Agility’.

Het voorbereiden van de organisatie op groei, zakte enigszins als prioriteit, maar bleef net zoals ‘Selection & Recruitment’ wel nog steeds belangrijk. Het voorbereiden van de organisatie op stagnatie of downsizing bleef zelfs in deze crisistijden extreem laag op de prioriteitenlijst staan. De HR-verantwoordelijken van de grootste organisaties in België etaleren op die manier dus zeker ook hun geloof in de toekomst.
Covid-19 bracht evenwel nieuwe uitdagingen mee, zeer zeker op het vlak van welzijn, connectie, telewerken en communicatie. Om dit te managen werden de HR-afdelingen strategischer en/of meer operationeel, maar net zo goed een stuk digitaler. De HR-verantwoordelijken stelden aan dat HR als belangrijker gepercipieerd werd dan voorheen en dat ze ook meer impact kregen op de organisatie.
Het aantal niet-corona-gerelateerde uitdagingen bleef al bij al beperkt. Maar toch moest HR nog heel wat andere balletjes in de lucht houden. De HR-verantwoordelijken verwachten voor het komende jaar vooral opnieuw in te kunnen zetten op ‘Leadership development’ en ‘Talent management’. Maar ‘The new ways of working’, ‘Well-being’ en ‘Digital transformation’ zullen blijvend op de prioriteitenlijst staan.

Bron: Hudson HR Barometer, in samenwerking met Vlerick Business School. Enquête bij de HR-verantwoordelijken van de Bel 20 en van de 200 grootste Belgische bedrijven qua aantal werknemers. Er namen 104 organisaties deel aan de studie, samen vertegenwoordigen deze bedrijven ruim 363.000 werknemers. Het onderzoek werd geleid door Ellen Volckaert (Hudson) en professor Dirk Buyens (Vlerick).

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen