< Terug naar overzicht

USG people ziet het groot

Gisteren stelde USG people – de fusie van United Services en Solvus – zijn nieuwe marktambities. CEO Ron Icke sprak over “een samengaan dat niet kon uitblijven”. Hiermee refereerde hij aan het definitieve bod dat USG deed op Solvus in augustus 2005.

USG people zal zijn merkenstrategie verder uitbouwen en verwacht de volgende twee tot drie jaar enkele strategische doelen te realiseren. In België was USG de vijfde speler op de markt, Solvus bekleedde de vierde plaats. De nieuwe groep bereikt een tweede positie (dit is ook het geval in Nederland). Ook op Europees niveau neemt USG people een sterkere positie in. In Spanje staat het op de derde plaats en in Frankrijk op de zesde. In Duitsland wordt de top 10 gehaald en in Italië is USG nummer acht. Polen wordt gezien als belangrijke groeimarkt.

Het doel van de integratie is de positie bij de internationale klanten te verstevigen. In een eerste fase zal worden gefocust op klanten die in de overeenkomstige geografische regio’s actief zijn.

De multibrand-strategie wordt voortgezet. USG en Solvus realiseerden de voorbije zeven jaar een 100-tal acquisities. De merken werden opgedeeld in vier werkgebieden: General Staffing (Creyf’s), Specialist Staffing (Unique, Secretary+…), Professionals (HR Forces, BeaverIT…) en HR Services (Accea, Carela).

De omzet van USG en Solvus bereikte in 2004 2,8 miljard euro. Dat jaar werden 110.000 personen (FTE) tewerkgesteld in Europa, voor langere of kortere periodes. Het eigen personeelsbestand is 7700 medewerkers groot. In België bedroeg de gezamenlijke omzet 590 miljoen euro en telde de groep 925 vaste medewerkers.

De Belgische hoofdkantoren van USG people worden op de Frankrijklei in Antwerpen gevestigd. De daar nog aanwezige ex-Solvus-bedrijven gaan op zoek naar een nieuw onderkomen. De 50 huidige USG werknemers zullen verhuizen van Vilvoorde naar Antwerpen. De verhuis verloopt gefaseerd: eerst worden de IT-afdelingen samengevoegd om een gemeenschappelijk platform te ontwikkelen en tegen oktober 2006 zouden alle diensten geïntegreerd moeten zijn. Yvan Dierckxsens omschrijft de samenwerking als een lat-relatie waarbij de front-office staat voor ‘apart’ en de back-office het gedeelte ‘together’ vormt.

Vanaf 2 maart 2006 worden de USG people aandelen opgenomen in de Amsterdam Midkap-index. Hierdoor komen zij op hetzelfde niveau als die van Adecco en Randstad.

Ten slotte lijkt de verdeling van de topposities een typisch Belgisch compromis. COO Alain Dehaze wordt geruggensteund door twee ex-USG’ers (Hans Coffeng en Yvan Dierckxsens) en twee ex Solvus-toplui (Albert Klene en Johan Crijns).

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen