< Terug naar overzicht

Unizo wil terug naar 40-urenweek

Voorzitter Kris Peeters van de Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo) vindt het voor onze samenleving beter wanneer veertig uren werken per week opnieuw de norm wordt. De vakbonden verwerpen zijn voorstel.

Kris Peeters van Unizo eist dat de volgende regering werkt maakt van de herinvoering van de 40-urenweek. Volgens Peeters werken we nu steeds minder maar onder steeds grotere druk. Dat moet volgens hem omgekeerd: meer uren en minder druk. Peeters vindt voor zijn voorstel steun bij de werkgevers van de grote bedrijven, al zien het Verbond van Belgische Ondernemingen en het Vlaams Economisch Verbond liever een grotere flexibiliteit om de duur van de werkweek te bepalen, dan wel een systeem van veertig uur. Het VEV stelt voor mensen die dat willen veertig uur te laten werken en hen de kans te geven die 'meeruren' in een krediet om te zetten dat kan worden opgenomen wanneer ze kinderen hebben of ouder worden.
De vakbonden reageren verbaasd, ook al omdat Peeters twee jaar geleden zelf mee onderhandelde over de afspraken rond de arbeidsduur. De klok kan volgens hen niet meer worden teruggedraaid.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen