< Terug naar overzicht

Uitzonderlijk voordelenpakket voor uitzendkrachten

Uitzendkrachten verdienen weliswaar hetzelfde loon als vaste medewerkers, maar blijven meestal verstoken van een aantal extra voordelen. Een speler uit de top tien van de uitzendmarkt verhelpt deze situatie en biedt zijn uitzendkrachten een ongewoon extra voordelenpakket aan, inclusief hospitalisatieverzekering.

Uitzendbedrijf Tempo-Team pakt deze zomer uit met een speciaal beloningsprogramma voor ‘trouwe’ uitzendkrachten. Dat voordelenpakket bestaat uit een Team-Card, die de uitzendkracht kortingen oplevert bij aankopen in een reeks restaurantketens, kleding- en elektrowinkels, bioscopen en pretparken. Bovendien maakt de uitzendkracht (en zijn of haar familieleden) nu ook aanspraak op een hospitalisatieverzekering.

Goedkoper verzekeren


“Niet via een klassieke groepsverzekering,” zegt commercieel directeur Marc De Braekeleer, “want dat is administratief onhaalbaar als gevolg van het constante wisselen van job en werkgever dat nu eenmaal eigen is aan uitzendarbeid. Maar al wie zich bij ons inschrijft als uitzendkracht en ons kantoor trouw blijft, kan tegen flinke kortingprijzen een individuele hospitalisatieverzekering afsluiten bij DKV.”
Dat voordeel blijft onverkort behouden wanneer de betrokkene van job verandert, en zelfs tijdens (korte) periodes waarin hij of zij niet werkt. “Pas tegen eind 2010 maken we een eerste balans op. Alleen wie tegen dan minder dan 65 dagen (op jaarbasis) voor Tempo-Team heeft gewerkt, verliest onze korting. Omgekeerd, wie meer dan 130 dagen heeft gewerkt, krijgt een extra korting.”

Kandidatenpool


Het voordelenpakket kan gerust gezien worden als een actieve retentiepolitiek. De Braekeleer: “'De crisis en de gestegen werkloosheid hebben de instroom van nieuwe kandidaat-werkzoekenden weliswaar een beetje verhoogd. En de vraag naar uitzendwerkers ligt nu nog altijd een vijfde lager dan vorig jaar. Maar als de conjunctuur herleeft, zal de nood aan goede uitzendkrachten heel snel en heel fel stijgen. De bedrijven gaan immers niet meteen vast personeel aanwerven, maar tijdelijke arbeidskrachten inhuren. Op dat moment moeten we onmiddellijk een voldoende grote kandidatenpool beschikbaar hebben. Met nieuwkomers en, vooral, met ervaren uitzendwerkers. Met deze speciale beloningspolitiek willen we iedereen aan boord houden. Dat kost geld, maar als we iedereen laten weglopen als er even geen werkaanbod is, moeten we straks veel meer investeren in rekruteringsdagen en personeelsadvertenties.”

Bron: De Standaard, Tempo-Team

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen